Facultatea de Inginerie Alimentara - Timisoara 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭ăț𝐢𝐢 𝐝𝐞 Ș𝐭𝐢𝐢𝐧ț𝐞𝐥𝐞 𝐕𝐢𝐞ț𝐢𝐢 „𝐑𝐞𝐠𝐞𝐥𝐞 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐈” 𝐝𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐦𝐢ș𝐨𝐚𝐫𝐚 (𝐔𝐒𝐕𝐓) 𝐚 𝐚𝐯𝐮𝐭 𝐮𝐧 𝐫𝐨𝐥 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐥𝐚 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐋𝐚 𝐏𝐚𝐬 𝟐𝟎𝟐𝟒.

Studenții și profesorii au organizat două ateliere gastronomice: Idei practice de combatere a risipei alimentare - Atelier pregătit de studenții de la
Food Safety Club, studenții au pregătit câteva
preparate pe baza unor rețete care să prevină risipa alimentară care au fost degustate de publicul participant. (Voluntari studenții membri
Akademika Banat). Al doilea atelier a fost despre Valorificarea subproduselor din industria alimentară - (Partener:
Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara), unde au fost prezentate două produse, care valorifică deșeurile din industria alimentară: pâinea berarului și produse de patiserie ce conțin tescovină, învățând participanții cum să gătească folosind ingrediente locale și de sezon.

Printre activitățile cheie s-au numărat atelierele gastronomice, degustările de produse ecologice și promovarea magazinului
Akademika Food - USVT. Aceste activități au subliniat angajamentul facultății în promovarea unui stil de viață durabil și a unei alimentații sănătoase.

Festivalul La Pas 2024 se desfășoară în perioada 4 și 6 octombrie 2024, la Casa Tineretului din Timișoara și este organizat de CRIES (Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare) și face parte dintr-un proiect amplu de promovare a sustenabilității, culturii locale și alimentației sănătoase. Festivalul a adus împreună artizani, producători locali, activiști și cetățeni, propunând o serie de activități educative și recreative menite să încurajeze un stil de viață responsabil.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Nume/Premune
Email
Mesaj